“Μηδενικές” μεταθέσεις και συνέχιση του εγκλωβισμού για χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Νέο αρνητικό ρεκόρ έσπασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ανακοίνωση των μεταθέσεων για το 2017. Συγκεκριμένα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ικανοποιήθηκαν 213 αιτήσεις από το σύνολο 6874, δηλαδή μόλις 3,1 %.

Είναι οι λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στη Β/θμια.

Μετά τη περσινή σφαγή με την ικανοποίηση μόνο 4,7% των αιτήσεων και τη φετινή συνέχεια, η κυβέρνηση επί τις ουσίας καταργεί τις μεταθέσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τη φετινή χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τις 4.844 αιτήσεις στη γενική αγωγή δόθηκαν 528 μεταθέσεις, δηλαδή το 10,9%! Κι όλα αυτά σε συνέχεια της περυσινής σφαγής όπου είχε καλυφθεί το 8,78%!

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο κόφτης λειτούργησε κλιμακωτά και σε όλα τα επίπεδα:

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έστειλαν πάνω από 3.000 κενά, με βάση βέβαια τη δική τους εκτίμηση και με δεδομένα τα πολυπληθή τμήματα. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές τα έκαναν 1.700 (!) και τελικά δόθηκαν 528 μεταθέσεις!

Μάλιστα υπήρξε και απόφαση του ίδιου του Υπ. Παιδείας που έκοψε τα κενά που έστειλε Περιφερειακή Διευθύντρια!

Με τη μέθοδο αυτή σε ολόκληρες περιοχές έγιναν μηδενικές ή σχεδόν μηδενικές μεταθέσεις (Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη) και στις άλλες ο “κόφτης” λειτούργησε δραστικά!

Είναι οι δεύτερες λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στην Α/θμια Εκπαίδευση!

Τα χαμηλά αυτά ποσοστά έχουν να κάνουν με το σύνολο όλων των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τα δυο τελευταία χρόνια και που είχαν τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ.

Από τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, το πετσόκομμα του ωρολογίου προγράμματος στα Γυμνάσια, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια, τη συνεχή μείωση των τμημάτων στα ΕΠΑΛ, μέχρι τα 27αρια και 28αρια τμήματα, τις τεχνητές υπεραριθμίες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την απαξίωση των δομών της ειδικής αγωγής.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω των ορίων ηλικίας που έχουν φτάσει στα 67 χρόνια, ενώ άλλοι δεν τολμάν ούτε καν να σκεφτούν να κάνουν αιτήσεις συνταξιοδότησης, μιας και προγραμματίζονται νέες άγριες περικοπές στις συντάξεις με το κλείσιμο και της 2ης αξιολόγησης.

Ο φετινός αριθμός μεταθέσεων επιβεβαιώνει για μια ακόμα φόρα ότι οι βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η πολιτική της αδιοριστίας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή και παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τις περιοχές της Ελλάδας παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μακριά από τις περιοχές τους και σε αρκετές περιπτώσεις μακριά και από τις οικογένειες τους.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, στη διαρκή ανασφάλεια, την ομηρία, τη εκτεταμένη κινητικότητα που ετοιμάζει η κυβέρνηση η μόνη απάντηση των εργαζομένων είναι η οργάνωση του αγώνα, η σύγκρουση μ’ αυτή την πολιτική, η πάλη για ζωή με δικαιώματα.

Μπροστά στις εκλογές για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, δίνουμε τη δική μας απάντηση, παίρνουμε θέση στον Αγώνα, αλλάζουμε τους συσχετισμούς!

Η αποφασιστική ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», είναι επιλογή πραγματικής ελπίδας και προοπτικής, για να ανασάνει η Ομοσπονδία από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Απαιτούμε:

  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων.
  • Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s